Nieuws

Presentatie over de ACE-studie bijgewoond?

Heb je een presentatie van ons bijgewoond en wil je meer weten over de ACE studie? Hier kun je samenvattingen doorverwijzingen en artikelen downloaden:

De ACE-studie: de gevolgen van jeugdtrauma

Hersenontwikkeling, ACEs en Veerkracht – infoblad voor ouders

Informatie ACE-studie en andere relevante links

Wil je zelf een presentatie aanvragen voor jouw organisatie? Download hier de voorbeeld uitnodiging: Presentatie voor ouders: hersenontwikkeling van jonge kinderen, een cadeau voor het leven

ME TOO

 

http://nieuwsnl.org/wereld/2018/02/20/196545-advocaat-holleeder-wij-denken-dat-sonja-niet-naar-waarheid-verklaart.html

20 februari 2018
Vandaag werd Sonja Holleeder door de advocaat van haar broer ondervraagd over de verhoudingen binnen de familie. Er wordt haar voorgelegd dat de telefoongesprekken en sms-berichten van haar zelf en haar kinderen een volkomen normale familierelatie aangeven.

Het is een tekenend en schrijnend voorbeeld van een mens die opgroeit in een gezin met nadelige omstandigheden wat niet werd gezien en geholpen door de buitenwereld. Nu is Sonja Holleder een volwassen vrouw en ze heeft alle moed van de wereld bij elkaar geraapt om zich uit te spreken en het eerste wat haar gebeurt is dat haar woorden in twijfel getrokken worden. Dat overkomt duizenden kinderen en volwassenen als ze vertellen over hun ware jeugdomstandigheden.

Mensen die zelf opgegroeid zijn in normale omstandigheden KUNNEN dit niet geloven. Hun hersenen WILLEN dit niet geloven, het is te gruwelijk om waar te zijn. Afgezien van het feit dat deze advocaat ‘gewoon’ zijn werk doet, geldt dit waarschijnlijk ook voor hem, en in ieder geval maakt hij er handig gebruik van. Ik hoop dat er nu een ME TOO beweging op gang komt als support voor Sonja Holleeder, om de rechter ervan te overtuigen dat het werkelijk zo is: als je opgroeit met een psychopaat in de familie loop je constant op je tenen om hem te vriend te houden want anders ben je je leven niet zeker. Ik ben Annette van der Knaap, maar vandaag ben ik en voel ik mee met Sonja Holleeder.